warzywna sałatka z kiełbasą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dkg
  • marchew

    50 dkg
  • buraki

    50 dkg
  • ogórki kiszone

    50 dkg
  • ogórki świeże

    50 dkg
  • cebule

    2 sztuki
  • jabłka

    4 sztuki
  • kiełbasa

    20 dkg
  • słoik majonezu

  • sól

  • pieprz

  • jaja na twardo

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w jednym garnku gotuję w łupinach ziemniaki z marchwią, a w drugim garnku buraki. Kiedy warzywa są miękkie, zostawiam je do wystygnięcia, a potem obieram i kroję w kostkę. Kroję też w kostkę jajka, jabłka , ogórki, cebule i kiełbasę. Wszystkie składniki łączę ze sobą, dodaję groszek, sól, pieprz do smaku i zalewam majonezem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 15.08.2012 18:43
pycha
sznycel 13.08.2012 19:33
sałatki jest spora porcja, że starcza dla gromadki gości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat