Warzywna sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 op
  • ser feta

    1 op
  • pomidory

    3-4 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat

    1 op
  • Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

    1 op
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • oliwki czarne

    10-14 szt
  • olej

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki. Ogórka obrać ze skórki. Pomidory , ogórka oraz ser feta pokroić w kostkę. Kukurydzę i oliwki odsączyć z zalewy , oliwki pokroić na plasterki.
Cebulę obrać i posiekać drobno. Wszystkie warzywa wymieszać w misce. Olej , cukier , sosy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać. Przed podaniem warzywa wymieszać z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat