Warzywka z sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    1/2 op
  • ogórki

    4 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 zabki
  • przyprawa do tzatzikow

    1 łyżeczka
  • ogórek

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki gruntowe obrać ze skórki i pokroić wzdłuż na pół, i potem znowu na pół. Selera naciowego pokroić na paski długości 5-7 cm. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić ją na długie niezbyt wąskie paski. W miseczce dobrze wymieszać jogurt naturalny z majonezem. Obrać czosnek. Ogórka węża umyć, nie obierać, zetrzeć na tarce na malutkich oczkach, odlać połowę soku, który puścił ogórek. Zetrzeć również czosnek, wymieszać razem. Do sosu dodać tarty ogórek i przyprawę do tzatzików. Gotowy sos przełożyć do małej miseczki, położyć ją na środku większego talerzyka, dookoła niego ułożyć pokrojone warzywa, delikatnie posypać je solą. Maczać je w sosiku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 18.11.2013 15:54
lubię warzywa,na pewno by mi smakowały
caralajna 27.07.2013 07:58
pyszności :)
Angelika10 11.03.2013 00:07
fajny przepis
cooleczka 02.02.2013 14:15
ciekawa zakąska
Bernadeta1 19.10.2012 13:12
bardzo ciekawy przepis-wypróbuję
angelika14 06.07.2012 13:02
super w sam raz na upały
Papryczka 01.07.2012 20:24
fajne
ttrytka 11.06.2012 23:04
fajny ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat