Warzywka gotowane na obiad

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka żółta

    0,5 kg
  • marchew

    3 sztuki
  • sól

  • masło

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Warzywka gotowane na obiad foto
Fasolkę dokładnie myję i usuwam końcówki - wrzucam do garnka. Marchew obieram, dokładnie myję i kroję w dowolne kawałki - ja pokroiłam każdą marchew na 3 części i każdy walce przekroiłam na pół. Wszystkie warzywa wrzucam do garnka, dodaję sól i gotuję do miękkości.
Krok 2 - Warzywka gotowane na obiad foto
Gdy są już miękkie wyjmuję na talerz. Teraz zasmażam bułkę tartą: na patelnie wrzucam masło i roztapiam. Do tego wsypuję bułkę tartę i całość mieszam i podsmażam. Jeśli jest zbyt rzadka to można dosypać bułki - jeśli zbyt gęsta dodaję masła, ale to już wg upodobań.
Krok 3 - Warzywka gotowane na obiad foto
Taką masą polewam moje warzywka i podaję do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 21.08.2012 07:43
warzywa jem codziennie, uwielbiam!;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat