Warzywana pasta

Warzywana pasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentratu pomidorowego

    2 łyżki
  • pęczek szczypiorku

  • strak czerwonej papryki

  • śmietankowy serek homogeniz.

    1
  • ząbki czosnku

    2
  • cukier do smaku

  • jogurt

    1 szkl.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Warzywana pasta

Jogurt połączyć z serkiem, podzielić na połowę. Do jednej części dodać pół ogórka startego na grubej tarce i roztarte z solą ząbki czosnku. Drugą część masy serowo - jogurtowej połączyć z koncentratem pomidorowym, przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Udekorować drobno posiekaną czerwoną papryką. Pieczywo posmarowane pastami jest znakomitym dodatkiem do pieczonych mięs i ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat