Warzywa z ryżem,ananasem i mango

Warzywa z ryżem,ananasem i mango

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    20 dag
  • fasolka szparagowa

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    pół
  • marchew

    1 szt
  • ananas z puszki

    1 plasterek
  • mleko kokosowe

    parę łyżek
  • sól

  • Imbir mielony Prymat

  • kolendra

  • Papryka słodka mielona Prymat

    pół łyżeczki
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • kurkuma

    pół łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • mango

  • ryż

    2-3 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane z dodatkiem soli brokuły ,fasolka wyjmujemy na talerz .Cebulkę kroimy w piórka ,marchew i paprykę w paski .Ananasa pokroić w kostkę , mango również . Następnie do miseczki wlewamy mleko kokosowe, najlepiej żeby było ze świeżego miąższu kokosowego ,dodajemy kolejno sól, paprykę słodką ,kurkumę , pieprz ,kmin,kolendrę ,imbir ,sól(szczypta) Wymieszać i odstawić . Rozgrzewamy patelnię i smażymy na dowolnym tłuszczu warzywa ,mieszamy .Ryż ugotować w osobnym garnuszku. Po 12 minutach dodajemy mango i ananasa oraz marynatę z miseczki. Całość mieszamy i następnie na małym ogniem dusimy pod przykryciem.Na talerz wyjmujemy ugotowany ryż, jeśli warzywa są miękkie to wykładamy na ryż.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 08.06.2017 09:08
to co lubię !
Stenka 06.06.2017 21:13
smaczne danie
Bernadeta1 06.06.2017 18:06
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat