Warzywa z piekarnika

Warzywa z piekarnika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1/4 główki
  • bakłażan

    1 sztuka
  • ziemniak

    3 sztuki
  • cukinia

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • kalafior

    1/4 główki
  • cebula

    3 sztuki
  • pomidor

    4 sztuki
  • olej

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • koperek

    1 pęczek
  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Warzywa z piekarnika

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Paprykę i pomidory pokroić w paski. Cukinię i bakłażana pokroić w plastry, a bakłażana oprószyć solą i odstawić. Cebule pokroić w pióra, kalafior podzielić na różyczki. Olej rozgrzać, zrumienić na nim cebulę. Dodać resztę warzyw, podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem, zalać odrobiną wody, zagotować i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika, piec przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Monika111 29.11.2012 20:38
Lubie takie jedzonko! :)
ronald88 03.12.2011 11:11
super
RenataZ-et 28.11.2011 18:54
pyszne są takie warzywa
fictor123 28.11.2011 11:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat