Warzywa smażone w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • brokuł

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    kikla szt
  • olej do smażenia

    0,5-1 l
  • ciasto naleśnikowe

  • mąka

    150 g
  • woda

    250 ml
  • jajko

    1 szt
  • przyprawa uniwersalna/sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta mieszamy na jednolitą masę za pomocą rózgi, a następnie wkładamy do lodówki na czas przygotowywania warzyw. Brokuł dzielimy na różyczki, cukinię i cebulę kroimy w krążki (przy czym cebulę rozdzielamy dodatkowo na obrączki), pieczarki w plastry, marchewkę kroimy na pół, a następnie w \"zapałki\". Warzywa maczamy w cieście, a następnie smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu do czasu, aż się zarumienią ~1-2min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 07.02.2013 14:35
Pyszne danie :)
smakowita 06.08.2012 20:11
ciekawa propozycja !!!
kanu83 13.05.2012 10:23
pycha
AGNIESZKA144 30.10.2011 09:57
super
rjustysia 26.09.2011 12:09
Wyglądają naprawdę rewelacyjnie
goofy9 18.10.2010 11:14
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat