Warzywa, drób z patelni grillowej.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Dużo warzyw, mięska tyle co do smaku, takie jedzonko grillowane bardzo lubimy, do tego dobre przyprawy Prymat i smakuje świetnie wszystko.........SMACZNEGO!!!
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • mięso drobiowe

    6 porcji
  • Karkówka z grilla Prymat

    2 łyżki
  • Cebula suszona Prymat

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    0.5 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    4 szczypty
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • cebula

    5 sztuk
  • papryka zielona

    2 sztuki
  • Karkówka z grilla Prymat

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • pieczarki

    50 dag
  • Karkówka z grilla Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotowanie:

Krok 1 - Warzywa, drób z patelni grillowej. foto
Cebulę pokroić w talarki, papryki w paski, wymieszać w misce z olejem i przyprawą, pieczarki mniejsze przekroić tylko na połowę i posypać przyprawą bez oleju.
Krok 2 - Warzywa, drób z patelni grillowej. foto
Mięso natrzeć przyprawami, na patelnie grillową wlać olej i mocno rozgrzać, położyć na gorącą patelnie grillową mięsko i z każdej strony zrumienić, potem nakryć pokrywka i grillować z 10 minut na średnim ogniu, z 2 razy obrócić, mięsko przełożyć na talerz.
Krok 3 - Warzywa, drób z patelni grillowej. foto
Po mięsku grillujemy cebule z paprykami z 8 minut co jakiś przemieszać, przełożyć na talerz.
Krok 4 - Warzywa, drób z patelni grillowej. foto
Na tłuszczu po cebuli wsypać pieczarki i grillować z 8 minut, co jakiś czas przemieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat