Warstwowe ciasto z musem jagodowo-wiśniowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Orzeźwiające połączenie musu z jagód z musem z wiśni.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt:

  • jajka

    6 szt.
  • mąka pszenna

    0.5 szklanki
  • budyń czekoladowy

    1 szt.
  • cukier puder

    0.5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżeczka

Mus jagodowy:

  • jagody

    400 gramów
  • galaretka jagodowa

    1 szt.
  • cukier puder

    0.5 szklanki

Mus wiśniowy:

  • wiśnie

    400 gramów
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
  • cukier puder

    0.5 szklanki

Dodatkowo:

  • galaretka różowa

    2 szt.
  • wiórki kokosowe

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Suche składniki przesiać i połączyć z masą. Piec 25min w 175C. Po upieczeniu przecinamy na pół.
2. Mus jagodowy: do zblendowanych jagód dodać cukier puder. Galaretkę rozpuścić w 1/2szkl gorącej wody, tężejącą połączyć z jagodami. Wylać na masę. Schładzamy. Wykładamy 2 część biszkoptu.
3. Mus wiśniowy przygotowujemy tak samo jak mus jagodowy. Wykładamy i schładzamy.
4. Górę zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi wg przepisu. Posypać wiórkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat