Przepis i sposób przygotowania na: warstwowa pieczarkowa :)
Na dużą patelnię wsypujemy umyte, obrane i pokrojone w drobne kawałki pieczarki.Wlewamy 2 szklanki wody, 2 łyżki oleju, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Dusimy pieczarki na średnim ogniu.
W małej miseczce mieszamy majonez z jogurtem i sosem chilli. Dodajemy do smaku soli i pieprzu.Posiekany i sparzony por i warstwowo układamy w misce.
Ostudzone jajka obieramy ze skorupek. Oddzielamy żółtka od białek.
Białka i ser ścieramy na tarce z dużymi dziurkami (do osobnych misek).Natomiast żółtka na małych oczkach. Ogórki i rzodkiewkę kroimy na drobne kawałki.
W misce warstwowo układamy białka, odcedzoną kukurydzę, pieczarki, ogórki, rzodkiewki i ser. Na wierzch rozsmarowujemy sos .Układamy ostatnią warstwę z żółtek.