warstwowa kwiatowa

warstwowa kwiatowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • brokuł

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • ocet 10 %

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • cukier

  • jajka przepiórcze

    1 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania warstwowa kwiatowa

Brokuł i kalafior ugotować z dodatkiem soli,cukru i octu. Ostudzić, podzielić na różyczki.Jajka ugotować na twardo.Majonez połączyć z jogurtem dodać zmiażdżony czosnek doprawić do smaku. W misce ułożyć warstwami różyczki kalafiora, brokuła, pokrojonego na cząstki pomidora,ugotowane jajka przekrojone na pół.Całość polać przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Grazyna0211 10.02.2014 09:54
smaczna i apetyczna sałatka
Barbara777 16.12.2013 15:58
jak dla mnie rewelacja!
teresa18 12.12.2013 18:43
ciekawa sałatka
traktorek 21.10.2013 21:12
bombowa witaminowa
olkaaa 12.10.2013 10:07
bardzo fajna
Róża1 11.10.2013 11:01
cudna ta Twoja sałatka!!!!!
adelajda 10.10.2013 15:37
super sałateczka :)
Łukasz15 08.10.2013 09:00
Pyszna sałatka
Katarzyna/kate1980 07.10.2013 20:57
fajna nazwa i fajny przepis
pati100015 07.10.2013 09:47
ciekawa sałatka - jeszcze nigdy nie próbowałam jajek przepiórczych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat