Przepis i sposób przygotowania na: Warkocz drożdżowy z serem, kurczakiem i pieczarkami
Kroki postępowania
Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy po czym kroimy w drobną kostkę. Wkładamy je do miseczki i dodajemy przyprawę do kurczaka, paprykę, sól, pieprz, 2 łyżki oleju. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut do lodówki, po czym podsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni. Studzimy.
Ciasto nacinamy w następujący sposób: wzdłuż dłuższego boku z obu stron robimy kilka ukośnych nacięć, tak by na środku zostało ok. 6 cm ciasta niepociętego na farsz. Na tak przygotowanym cieście układamy farsz z pieczarek, następnie podsmażonego kurczaka, polewamy to keczupem lub sosem słodko- kwaśnym i posypujemy startym serem.