Warkocz drobiowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżeczka
  • oliwa

    8 łyżek
  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka myjemy i kroimy tak aby powstały nam długie paski o szerokości ok 2 cm.Oliwę mieszamy z przyprawą oraz czosnkiem.Mięso zalewamy marynatą,odstawiamy do lodówki na 4 godziny.Następnie mięso osuszyć i bierzemy po 3 paski mięsa spinamy wykałaczką i pleciemy warkocz.Upleciony warkocz spinamy wykałaczką i oprószamy solą i pieprzem.Smażymy z obu stron na małym ogniu do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krysia50 05.04.2012 20:52
fajne mięsko
zbysio 11.03.2012 23:48
oooooooooooo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat