Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wariacja czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek mascarpone 1 pojemnik
mleczna czekolada 2 tabliczka
biszkopty okrągłe 4 sztuka
mleko 3 łyżka
borówki 150 gramy
gorzka czekolada 4 kostka
mięta 2 listek

Przepis i sposób przygotowania na: Wariacja czekoladowa

Czekoladę rozpuszczamy z 3 łyżkami mleka.



Kiedy lekko się schłodzi dodajemy do serka. Mieszamy dokładnie. Wkładamy do pucharków wcześniej na dno kładziemy biszkopt. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Czekamy az się zsiądzie.



Ozdabiamy listkiem mięty, borówkami i startą gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 04.01.2013 22:17
pyszny deser, a jakie zdjęcia ! świetne !
IwonaKa 04.01.2013 21:53
smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak