Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
twaróg
1 kg -
jajko
5 sztuk -
masło
20 dag -
cukier
1/2 szklanki -
cukier waniliowy
16 g -
biała czekolada
1/2 tabliczki -
budyń waniliowy
2 sztuki -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
mleko
1/2 szkalnki -
herbatniki
35 dag -
biała czekolada
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Waniliowy sernik gotowany
Kroki postępowania



Pozostawić w temp pokojowej do ostygnięcia, następnie włożyć na całą noc do lodówki aż sernik stężeje.
Sernik bez pieczenia. Prawdziwa słodka gratka, delikatny w smaku o budyniowo-kremowej konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest przesłodzony. Idealny. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych,![]()
Komentarze (8)