Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe z jagodą .

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 szklanek
drożdże 8 dag
mleko 0,5 litra
spirytus 2 łyżki
olejek waniliowy 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
jajko 6
margaryna 24 dag
szczypta soli
kruszonka
mąka 6 łyżek
margaryna 2 łyżki
cukier puder 4 łyżki
jagody 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe z jagodą .

Drożdże wymieszaj z ciepłym mlekiem , łyżką mąki i cukrem , odstaw . Mąkę przesiej , dodaj sól , spirytus , olejek waniliowy , drożdżowy rozczyn , resztę cukru oraz jajka , wyrób ciasto .Pod koniec dodając topioną i ostudzoną margarynę . Przykryj ściereczką , odstaw do wyrośnięcia . Kruszonka : składniki podane wyżej zagnieć , schłódź . Ciasto ułóż w formie posyp jagodami i startą kruszonką . Piecz 60 minut w temp . 180 stopni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 30.08.2013 18:49
pyszne ciasto
Róża1 18.08.2013 23:40
drożdżowe z jagodami najlepsze:-)
Czarnula87 17.08.2013 08:55
drożdżowe najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak