Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe jabłka z serduszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 - 75 g
jabłka 2 sztuki
ekstrakt waniliowy 2 łyżki
cukier do smaku
chleb 3 kromki(do wycinania serduszek)

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe jabłka z serduszkami

Roztop masło na dużej patelni, zostawiając łyżkę na później.
Pokrój jabłka na cienkie plasterki, połóż na patelni i smaż przez 3 minuty. Dolej ekstrakt waniliowy i smaż jeszcze przez 5 minut, przewracając plasterki na drugą stronę w połowie smażenia.
Zdejmij jabłka z patelni na talerz, włóż na patelnię pozostałą łyżkę masła i szybko podsmaż chlebowe serduszka.
Ułóż serduszka na talerzu z jabłkami i posyp cukrem. Można podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 15.10.2012 07:34
szybko, smacznie, prosto, tanio :)
Andysz 15.10.2012 07:09
mniam mniammm;]
zolzica 14.10.2012 23:49
jakie to proste! :)
ziutula
ziutula 14.10.2012 23:36
na podwieczorek
angelika14 14.10.2012 23:11
świetny pomysł na przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak