Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa bułka drożdżowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dkg
drożdże 5 dkg
mleko 120 ml
cukier 3 łyżek
cukier waniliowy 3 łyżki
masło 2 łyżki
rodzynki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa bułka drożdżowa

Drożdże rozgnieść dodać do letniego mleka, dodać cukier oraz cukier waniliowy i część mąki (rozczyn powinien mieć konsystencje śmietany). Odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcia. Połączyć następnie z letnią mąką dodać masło, rodzynki i zagnieść ciasto.Pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Przełozyć do formy i upiec na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 06.02.2014 10:45
ciekawy smak
Pani Domu 18.01.2014 19:41
pięknie upieczona
Angelika10 18.01.2014 00:26
lubię takie ;)
Ada-Gaba 06.12.2013 13:05
wygląda apetycznie
anemon 28.11.2013 17:33
Lubię takie ładnie wyrośnięte ciasto drożdżowe.
Ela15 06.11.2013 08:59
super wyrosła
Ewelina38 03.11.2013 18:24
świetnie Ci wyszła
Kulinarna Ja 26.10.2013 21:33
apetycznie wygląda!
olkaaa 19.10.2013 11:00
muszę spróbować
Janina 11.10.2013 14:47
Pyszności;)
Danka 10.10.2013 20:04
pyszność do kawy na śniadanie
nutellla 10.10.2013 19:19
zjadłabym :)
IwonaDD 10.10.2013 16:16
pięknie wyrosła
Marta1986 10.10.2013 12:27
pyszności mniam
sasanka 10.10.2013 10:34
Fajny pomysł na prosty wypiek śniadaniowy :) ja bym jeszcze wypróbowała na słono :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak