Walentynkowe magdalenki

Walentynkowe magdalenki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka pszenna

    200 g
  • cukier

    125 g
  • mleko

    50 ml
  • olej rzepakowy

    100 ml
  • proszek do pieczenia

    8 g
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dalej miksując dodajemy powoli olej, połowę mąki, mleko, proszek do pieczenia i resztę mąki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Silikonowe foremki w kształcie serca wypełniamy do 3/4 ciastem i ustawiamy na blaszce, blaszkę wkładamy do piekarnika.
Magdalenki pieczemy około 25 minut.
Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wyattearp

14.02.2014 20:52
pysznie wyglądają

probofka

14.02.2014 16:19
przez żołądek do serca :)

patryska76

14.02.2014 16:11
Idealne na walentynki ;-)

xbasiax

14.02.2014 16:11
bardzo fajne :)

Olga_SK

14.02.2014 15:21
Piękne zdjęcie :)

everay

14.02.2014 15:12
świetne są:)

Konczi

14.02.2014 14:41
cudnie wyglądają :)

Milka100

14.02.2014 14:39
też cudowne i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat