Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe babeczki z kremem z białej czekolady
Nastaw piekarnik na 160°. Mąkę wymieszaj z proszkiem i przesiej. Masło utrzyj z cukrem i cukrem pudrem. Następnie cały czas miksując, dodaj żółtka. Po dodaniu żółtek wsyp do masy mąkę i wymieszaj szpatułką. Do ciasta dodaj zmielone orzechy i ponownie wymieszaj. Ciasto przełóż do wysmarowanych masłem foremek na ciasteczka (około 5 cm średnicy) i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 8 minut, ciasteczka powinny być złotobrązowe.
2
Śmietankę podgrzej w miseczce w kąpieli wodnej
. Do gorącej śmietanki wrzuć połamaną czekoladę i delikatnie mieszając, poczekaj, aż się rozpuści. Odstaw czekoladę do przestygnięcia.
3
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Następnie cały czas mieszając, dodaj wystudzoną czekoladę. Miksuj do połączenia składników. Gotowy krem przełóż do szprycy i włóż na pół godziny do lodówki. Masę cukrową rozwałkuj na grubość 1,5–2 mm. Foremką do ciastek wytnij niewielkie serduszka.
4
Schłodzony krem nałóż na ciasteczka i przykryj serduszkiem z masy cukrowej.