\"Waflel\"

\"Waflel\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane

    1 puszka
  • masło

    125 gram
  • wafel

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania \"Waflel\"

Mleko skondensowane słodzone (najlepiej z Gostynia) ugotować (2,5 h) - dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu, mogą użyć gotowej, ugotowanej już masy krówkowej.
Następnie dokładnie schłodzić.
W misce rozetrzeć wcześniej przygotowane masło, powoli dodawać ugotowane mleko i łączyć najlepiej mikserem. Po przygotowaniu masy, smarować krążki wafla.

Pycha;)

Rada: Wafle suche powinny być okrągłe i cienkie - wówczas masa spowoduje, że nasz wafel będzie dobrze przesiąknięty masą i zarazem nie będzie zbyt suchy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Iwona51
Iwona51 12.04.2011 13:08
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat