Wafle z mlekiem w proszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • kakao

    3-4 łyżki
  • mleko w proszku

    1,5-2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka włożyć margarynę, cukier i mleko. Zagotować i dodać kakao. Dokładnie rozmieszać i gotować jeszcze przez około 5 minut. Wystudzić.

Do zimnej masy przesypać pomału mleko w proszku i zmiksować. Tak przygotowaną masą przekładać sprawnie wafle, pamiętając o tym, że szybko gęstnieje. Gotowego, przełożonego wafla lekko obciążyć np. deską drewnianą do krojenia mięsa. Włożyć do lodówki do schłodzenia. Smacznego!

Iwusia
Jeśli ktoś woli mniej słodkie wafelki może zredukować ilość cukru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 01.02.2014 13:28
Mniam, bardzo takie lubię;)
Anonimowy 18.06.2013 16:43
Zaraz zobaczymy
Andzia1977 12.06.2012 10:30
uwielbiam słodkości
KOBRA 12.06.2012 10:24
pyszotka
RenataZ-et 15.03.2012 17:35
uwielbiam takie wafle :)
Ewa111 12.10.2011 18:07
pyszna wafelki ,nie ma jak krem zrobiony własnoręcznie ,te ze sklepu nie zawsze przełożone są dobrą masą
Barbara55 25.06.2011 17:38
oj smaczny, robię podobny
kielcok1 31.05.2011 16:57
lubię wafle nawet z mlekiem w proszku
iwona332 09.05.2011 10:35
super
rakow2 19.02.2011 14:34
lubię wafle i na sucho i przekładane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat