Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle przekładane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
mleko skondensowane 1 puszka
powidła śliwkowe 1 słoik
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane

Puszkę z mlekiem skondensowanym całkowicie zanurzyć w wodzie, gotować 3 godziny na malutkim ogniu. Ostudzić. Nie otwierać gorącej puszki. Powidła śliwkowe wymieszać z cynamonem. Wafle przekładać naprzemiennie masą krówkową i powidłami. Dobrze docisnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.11.2016 20:31
sami z dzieciństwa takie wafelki
agnieszka214 03.11.2016 18:44
Takie fafle jadłam dawno muszę zrobić takie
mysza75 03.11.2016 11:06
fajne wafelki domowe
Małgorzata92 03.11.2016 11:00
Bardzo lubię :)
Patrycja33 03.11.2016 10:28
ale mi narobiłaś ochoty na wafla :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak