Wafle mleczno- kakaowe

Wafle mleczno- kakaowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • mleko w proszku

    2 szkl
  • masło

    200 g
  • kakao

    2 łyżeczki
  • wafle tortowe

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wafle mleczno- kakaowe

Mleko zagotowujemy z oba cukrami, aż do całkowitego rozpuszczenia się składników i studzimy. Masło miksujemy na gładki puch i stopniowo dodajemy po łyżce przestudzonego mleka z cukrem na zmianę z częścią mleka w proszku. Masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wafle przycinamy do blaszki i przekładamy na przemian kremem mlecznym i kakaowym. Następnie wafelki obciążamy deską do krojenia i odstawiamy do stężenia. Po schłodzeniu kroimy w kostkę lub w trójkąty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Franciszek 27.06.2017 00:19
dobre do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat