Wafelek czekoladowo-kokosowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle suche

    3 szt
  • masło

    1/2 kostki
  • mleko kokosowe

    1/3 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • kakao

    2 łyżki
  • wiórki kokosowe

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko kokosowe, masło, cukier i kakao wkładamy do garnka, rozpuszczamy i gotujemy na wolnym ogniu około 10 min. Polewą oblewamy pierwszy wafel, nakładamy drugi, polewamy, kładziemy trzeci i oblewamy go na wierzchu, po czym posypujemy wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 17.07.2013 08:44
dzieciaki uwielbiają
Ada-Gaba 16.07.2013 06:49
pyszna propozycja
romanrafal 21.05.2013 15:42
bardzo dobre
smerfetka79 25.07.2012 20:45
a czy masa nie ścieka? Bo w 10 minut to wyobrażam sobie że to bardzo rzadkie? Czy tak ma być?
Elżbieta17 04.03.2012 18:12
ciekawy przepis:)
Ewaaa 04.02.2012 20:33
oj tak, ciekawa odmiana dla popularnych wafli z masą kajmakową :)
stokrotka 04.02.2012 20:22
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat