Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafel orzechowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafel tortowy 1 opakowanie
jajko 2 szt
orzechy włoskie 20 dkg
herbatniki 1 opakowanie podwójne
margaryna 1 kostka
cukier kryształ 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafel orzechowy

Jaja ubić na parze z cukrem. Po wystudzeniu dodać zmielone orzechy, pokruszone herbatniki i kakao. Na końcu wymieszać z rozpuszczoną margaryną. Wystudzoną masą smarować kolejne wafle. Gotowego wafla przykryć deską do krojenia i postawić na niej coś ciężkiego, żeby wafel się związał :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 09.03.2014 09:07
Przepis mojej cioci, od razu go zapisałam, bo uwielbiam wszystko, co orzechowe :)
Kasia35 08.03.2014 22:47
lubię takie wafle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak