wafel dwukolorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafel

    1 szt
  • kakao

    1 łyżka
  • masło

    3/4 kostki
  • mleko skondensowane słodzone

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko skondensowane słodzone gotowane lub gotową masę krówkową ucieramy z masłem, dzielimy na połowę. Do jednej połowy dodajemy kakao, w zależności od intensywności jaką chcemy otrzymać dodajemy mniej lub więcej kakao. Smarujemy wafel na przemian, raz jasną, raz ciemną masą. Zostawiamy do zastygnięcia.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 05.05.2012 22:14
dobre
Margo1 04.02.2012 11:44
pyszne walfelki
ilka_86 05.01.2012 21:04
szybki deser :)
Agnik 21.06.2011 22:00
pycha
edyta44 02.05.2011 10:32
rewelacja
pioge7 17.04.2011 20:47
ciekawe :)
gosia47-47 16.04.2011 21:36
ciekawe
Danuta8 13.04.2011 11:10
super
Danuta8 13.04.2011 11:10
super
mehia 11.04.2011 20:55
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat