Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vol-au-vent z frużeliną i pianką truskawkową.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szt
cukier 3 łyżki
truskawki świeże 100 gram
frużelina 15 truskawkowa
babeczki 15 z ciasta francuskiego

Przepis i sposób przygotowania na: Vol-au-vent z frużeliną i pianką truskawkową.

Kroki postępowania

1
Przygotować "foremki" z ciasta francuskiego ,które można upiec samodzielnie lub kupić gotowe.
Krok 1 - Vol-au-vent z frużeliną i pianką truskawkową. foto
2
-Umyte, obrane truskawki połączyć z cukrem i zmiksować na gładki mus.

-Do musu truskawkowego wbić białko i przy pomocy robota ubijać tak długo ,aż powstanie gęsta, puszysta masa /5-6 minut/.

-Gotowy mus przełożyć do rękawa cukierniczego i wstawić na 15 minut do lodówki.
Krok 2 - Vol-au-vent z frużeliną i pianką truskawkową. foto
3
-We wgłębienia ciastek francuskich nałożyć frużelinę truskawkową, a następnie wypełnić schłodzonym musem truskawkowym.
Krok 3 - Vol-au-vent z frużeliną i pianką truskawkową. foto
4
-Gotowe vol-au-vent przełożyć na półmisek ,ozdobić miętą i kawałeczkami truskawek. Można posypać grubą posypką z cukru.
Krok 4 - Vol-au-vent z frużeliną i pianką truskawkową. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 02.07.2013 19:39
wygląda przepysznie
wyattearp 02.07.2013 13:56
pysznie wyglądają
malaczarna23 02.07.2013 11:25
rewelacja!
sara1 02.07.2013 08:49
pysznie wyglądają
miszelka 02.07.2013 08:38
na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak