uszka z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z rosołu

    1/2 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyzka
  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt.
  • woda

    1/2 szkl.
  • sól

    1 łyzka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmiksować, doprawić Kucharkiem. Zarobić ciasto jak na pierogi, wałkować je na stolnicy i nożem podzielić na małe kwadraty. Na każdym kłaść łyżkę mięsa i zlepiać brzegi mocno,żeby nie rozlepiały się podczas gotowania. Gotować w osolonej wodzie. Podawać z czerwonym barszczem lub czystym rosołem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 30.10.2013 08:30
rewelacyjne!!!
mamusia1 22.10.2013 09:52
rewelacja!!!!
mamusia1 26.07.2013 07:58
moje ulubione
Beata73 02.06.2012 14:08
wspaniałe uszka
Beata73 02.06.2012 14:08
wspaniałe uszka
smile 03.05.2012 16:41
smaczne =)
magdziorka6 29.01.2012 10:22
pyszne s?,mój synek je uwielbia:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat