Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
pieczarki 0,5 kg
boczek 15 dag
cebuli 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 3/4 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka

CIASTO
Wsypać mąkę i wlać wodę, wyrobić ciasto tak by odchodziło od miski (w razie czego mozna dodać wody lub mąki).
FARSZ
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać pieczarki pokrojone w plastry oraz cebule.
Wszystko chwile dusić aż wyparuje woda.
Odstawić do wystygnięcia. Potem farsz zmielić i dodać bułkę tartą. Wyrobić.
Ciasto podzielić na porcję. Z rozwałkowanej porcji wykrajać koła pożądanej wielkości. Nałożyć farsz i skleić jak pierogi,
a potem na małym palcu skleić dwa brzegi.
Można odrazu ugotować lub zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola592 08.01.2012 16:23
TAKA ILOŚĆ TO SUPER WYŻERKA;)
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:05
super
Wojt@s
Wojt@s 26.11.2011 00:42
niezłe
1j1o1l1a1 25.11.2011 15:57
:) pracochłonne..trzeba by już na Wigilię zacząć robić :)
agnieszka137 24.11.2011 15:49
tak wigilijnie zapachniało...:)
gosia47-47 24.11.2011 15:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak