Urodzinowy tort

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    12 szt
  • cukru

    1,5 szkl
  • mąki

    1,5 szkl
  • proszku do pieczenia

    3 łyżeczki
  • kakao

    3 lyżeczki
  • maku

    3/4 szkl
  • kiesiel wiśniowy

    1
  • krem do tortu truskawkowy

    1
  • krem do toru kakaowy

    1
  • kremy do tortu śmietankowe

    2
  • mleka

    4 szkl
  • kwiatki z opłatka

  • POSYPKA

  • pisaki tortowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, dodać kakao, piec w temp ok 160-180 C, 15-20 min. Z drugim i trzecim postapić tak samo, dodając mak, a do trzeciego kisiel. wystudzić biszkopty. Zmiksować kremy z zimnym mlekiem. Przełożyć tort: Biszkopt kakaowy, krem truskawkowy, biszkopt makowy, krem czekoladowy, biszkopt różowy, krem śmietankowy, udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 08.06.2011 08:39
super
izapozdro 04.04.2011 20:20
mniam,mniam
patusia 20.03.2011 19:03
Piękny i bardzo apetyczny torcik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat