Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z kurczaka na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z kurczaka 3 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z kurczaka na ostro

Porcja dla dwóch osób :


3 filety z udżca kurczaka (bez skóry,bez kości)ok.300g
3 ząbki czosnek
3 papryczki chili
2 łyżki sos sojowy ciemny
2 łyżeczki przyprawa do kurczaka (złocista)
2cm imbir świeży
por biała część ok.10cm
1 mała gałązka rozmaryn
1 mała cukinia
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
4 łyżki olej

Umyte osuszone mięso pokroić na cienkie paseczki.Imbir zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Paprykę razem z nasionami pokroić w krążki.Cukinię w pół plasterki , pora w krążki a czosnek posiekać w drobną kosteczkę.

Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy mięso,paprykę,czosnek oraz przyprawy tj. sos sojowy i przyprawę do kurczaka.Smażymy mieszając ok 10 min.
Po tym czasie dorzucamy pora,cukinię,imbir oraz listki (igiełki) rozmarynu,doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy 4 łyżkami przegotowanej wody-mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości cukini...

Podajemy z czym kto lubi.....

Piekielnie ostroooooo !!! ale smacznie :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 19:06
Rarytas dla mięsożerców.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak