Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko z włoską kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 sztuki
udka kurczaka 5 sztuk
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
bulion drobiowy 1 szklanka
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udko z włoską kapustą

Kroki postępowania

1
Umyć mięso, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Udko z włoską kapustą  foto
2
Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kapustę poszatkować.
Krok 2 - Udko z włoską kapustą  foto
3
Na rozgrzanym oleju, podsmażyć udka z każdej strony na rumiano, wyjąć mięso.
Krok 3 - Udko z włoską kapustą  foto
4
Na patelnię cebule, kapustę, marchew, obsmażyć około 5 minut.
Po tym czasie przełożyć mięso na kapustę, zalać bulionem, dusić do miękkości.
Doprawić solą i pieprzem.
SMACZNEGO!!!!
Krok 4 - Udko z włoską kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 06.12.2014 20:17
ale smakołyki do zjedzenia
Grazyna0211 06.12.2014 19:00
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak