Udko z kurczaka bez kości

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka całe

    4 szt.
  • sos sojowy ciemny

    4 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udko z kurczaka bez kości foto
Z udek kurczaka wyciąć kość tak, aby mięso pozostało w jednym kawałku.
Krok 2 - Udko z kurczaka bez kości foto
Włożyć wszyskie do miski, doprawić przyprawą do grilla, sosem sojowym i oliwą. Wymieszać mięso w takiej marynacie i odstawić do lodówki na 24h.
Po wyjęciu z lodówki, jeszcze raz wymieszać mięso z marynatą.
Rozgrzać piekarnik lub grill na 200-250 stopni i ulożyć na blaszce lub grillu i piec obracając również na drugą stronę przez ok. 20-30 min.
Krok 3 - Udko z kurczaka bez kości foto
Podawać z dodatkami (ziemniaki, surówka) jak kto lubi.

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 04.02.2012 10:38
fajne takie udka
berys18 04.02.2012 10:38
fajne takie udka
berys18 04.02.2012 10:38
fajne takie udka
agata1722 02.02.2012 10:56
palce lizać
Anna146 27.01.2012 08:25
pyszne
foczka-ks 25.01.2012 23:56
ciekawie
agunesu 25.01.2012 22:02
chyba nic trudnego:)
suzana 24.01.2012 21:18
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat