Udko pieczone w ziołach i czosnku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Udko pieczone

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • zioła do drobiu

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udko umyć, natrzeć solą, pieprzem, ziołami do drobiu i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Delikatnie polać oliwą z oliwek. Schłodzić minimum godzinę.
Piec w piekarniku w odkrytej blasze przez ok 90 minut w temperaturze ok 120 stopni. Po około połowie czasu przełożyć na drugą stronę. W razie potrzeby przełożyć na drugą stronę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Danuta_Prorok 06.03.2011 14:26
super
anja3107 05.02.2011 12:10
bardzo dobre
misia53 22.10.2010 20:42
Klasyczne i smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat