Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    2 ugotowane,
  • jajko

    2
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1/2 łyżeczki,
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka po oczyszczeniu i opłukaniu gotujemy z marchewką ,pietruszką oraz selerem.
Z udek gotujemy smaczny rosół , gdy udka już prawie miękkie wyjmujemy i studzimy.
Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.
Ugotowane i wystudzone udka panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane udka smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Usmażone podajemy do drugiego dania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:32
dobre mieso.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat