Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w tymianku i bazylii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
cebula
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżeczki
natka pietruszki 4 gałązki
bulion 1/2 litra
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w tymianku i bazylii

Kroki postępowania

1
Udka dokładnie myjemy i dajemy na blaszkę.
Krok 1 - Udka w tymianku i bazylii foto
2
Każde udko skrapiamy łyżeczką oliwy i przyprawiamy z dwóch stron przyprawą do kurczaka, tymiankiem i bazylią.
Krok 2 - Udka w tymianku i bazylii foto
3
Obraną cebulę i czosnek kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Udka w tymianku i bazylii foto
4
Do przygotowanych udek wlewamy bulion i dajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz umytą natkę pietruszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 210 stopni i pieczemy ok. godziny. Podczas pieczenia polewamy udka wytworzonym sosem. Najlepiej dwa razy.
Krok 4 - Udka w tymianku i bazylii foto
5
Smacznego
Krok 5 - Udka w tymianku i bazylii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.01.2014 09:23
pyszne udka
mirosława4 08.12.2013 15:52
smaczne i aromatyczne mięsko
Dorian 22.08.2013 21:06
bardzo aromatyczne miesko
RenataZ-et 12.12.2012 19:25
super aromatyczne
ben-ka 22.09.2012 09:57
pyszne pieczone udka,takie aromatyczne.....
Wafelek2601 25.08.2012 08:45
Uwielbiam takie przyrumienione
fijolek91 23.08.2012 16:04
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak