Udka w tymianku i bazylii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

  • cebula

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    4 łyżeczki
  • natka pietruszki

    4 gałązki
  • bulion

    1/2 litra
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udka w tymianku i bazylii foto
Udka dokładnie myjemy i dajemy na blaszkę.
Krok 2 - Udka w tymianku i bazylii foto
Każde udko skrapiamy łyżeczką oliwy i przyprawiamy z dwóch stron przyprawą do kurczaka, tymiankiem i bazylią.
Krok 3 - Udka w tymianku i bazylii foto
Obraną cebulę i czosnek kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Udka w tymianku i bazylii foto
Do przygotowanych udek wlewamy bulion i dajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz umytą natkę pietruszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 210 stopni i pieczemy ok. godziny. Podczas pieczenia polewamy udka wytworzonym sosem. Najlepiej dwa razy.
Krok 5 - Udka w tymianku i bazylii foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 15.01.2014 09:23
pyszne udka
mirosława4 08.12.2013 15:52
smaczne i aromatyczne mięsko
Dorian 22.08.2013 21:06
bardzo aromatyczne miesko
RenataZ-et 12.12.2012 19:25
super aromatyczne
ben-ka 22.09.2012 09:57
pyszne pieczone udka,takie aromatyczne.....
Wafelek2601 25.08.2012 08:45
Uwielbiam takie przyrumienione
fijolek91 23.08.2012 16:04
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat