udka w sezamie

udka w sezamie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    6 sztuk
  • majonez najlepiej light

    0,5 szklanki
  • ziarno sezamu

    6 łyżek
  • tymianek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem, pozostawić na jedną godzinę w lodówce. Po godzinie każde udko posmarować majonezem, ułożyć w brytfannie i piec 45-60 minut w temp. 180st. Sezam wysypać na patelnię, podprażyć na złoty kolor. Udka po wyjęciu z piekarnika powtórnie posmarować majonezem, posypać sezamem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

09.01.2014 18:41
bardzo smaczne mięsko

cooleczka

01.10.2013 09:56
super obiad

Pani Domu

19.09.2013 14:00
super udka

Ada-Gaba

08.06.2013 00:13
pyszny obiadek

Laila2786

06.04.2013 11:09
muszą być pyszne

Grazyna0211

19.03.2013 14:49
zapowiada się smaczny obiad

alaaa

05.03.2013 19:56
oj to będzie smaczne,,,

kamyk

05.10.2012 09:32
chętnie bym spróbował

Dorota59

30.08.2012 11:01
bardzo fajne

teresa18

23.07.2012 18:46
i sezam i tymianek bardzo lubię , udka w takich przyprawach na pewno są rewelacyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat