Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udka
1 kg -
olej
1 szklanka -
sos worcester
1 łyżeczka -
sól
-
pieprz
-
sok z cytryny
-
cytryna
1 -
czosnek
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Przepis i sposób przygotowania udka w pysznej marynacie z posmakiem cytrynowym
W naczyniu mieszamy olej,sos i sok z cytryny i wkładamy tutaj udka.
Mieszamy porządnie i zostawiamy naokoło 2 godziny w lodówce.
udka przekładamy na blachę wyłożoną papierem i wylewamy resztę marynaty. Udka obkładamy plastrami cytryny i wstawiamy do gorącego piekarnika.
Pieczemy ok.40min w temperaturze 200 stopni.
Komentarze (0)