udka w pysznej marynacie z posmakiem cytrynowym

udka w pysznej marynacie z posmakiem cytrynowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    1 kg
  • olej

    1 szklanka
  • sos worcester

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

  • cytryna

    1
  • czosnek

  • zioła prowansalskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko oczyszczamy i nacieramy mieszanką przypraw.
W naczyniu mieszamy olej,sos i sok z cytryny i wkładamy tutaj udka.
Mieszamy porządnie i zostawiamy naokoło 2 godziny w lodówce.
udka przekładamy na blachę wyłożoną papierem i wylewamy resztę marynaty. Udka obkładamy plastrami cytryny i wstawiamy do gorącego piekarnika.
Pieczemy ok.40min w temperaturze 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat