Udka w pryprawie do żeberek.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

  • przyprawa do żeberek z miodem

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • margaryna

  • mąka

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka lub podudzia posypuję przyprawą do żeberek Prymat, kucharkiem i ziołami prowansalskimi. Smażę na margarynie. Gdy się zarumienią podlewam wodą i duszę pod przykryciem. Kiedy mięso jest miękkie wyjmuję je i zaciągam sos wodą z mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 09.02.2012 15:10
bardzo mi się podoba
agnieszka137 29.12.2011 23:16
smaczne mięsko:)
kriso 28.11.2011 20:28
super przepis
pacpaw 23.11.2011 21:29
też często wykorzystuje przyprawy niezgodnie z sugestiami na opakowaniach i czasami wychodzą fajne kompozycje smakowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat