Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w marynacie miodowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
miód prawdziwy 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyzeczki
olej rzepakowy 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w marynacie miodowej

Udka kurczaka umyć ,osuszyć i natrzeć solą .Przygotować marynatę z oleju rzepakowego ,miodu , papryki słodkiej i wędzonej, pieprzu ,majeranku .
Włożyć udka do marynaty i natrzeć cale udka ,odłożyć przykryte folią spożywczą do zamarynowania do lodówki na 10 godzin . Po tym czasie wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 30-40 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak