Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w marchewce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
marchew 1 kg
cebula 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w marchewce

Pałki posypujemy 3 łyżkami majeranku, papryką, solą oraz pieprzem, odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie siekamy cebulę w piórka, marchewki oczyszczamy kroimy w talarki. Cebulę chwilę szklimy na łyżce masła. Następnie studzimy cebulę łączymy z talarkami marchewki i mieszamy z pozostałą łyżką majeranku. Pałki wyjmujemy z lodówki, obsmażamy na złoto na łyżce oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i obsypujemy marchewkami. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1,5 godziny w
temp. 160 stopni. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 25.01.2017 10:09
uwielbiam tak przyrządzone danie:)
iskierka.ag 25.01.2017 00:19
Zdjęcie nie jest super piękne, ale smak świetny!
Łukasz15 24.01.2017 22:28
Pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak