Udka w czerwonej paście curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    5 sztuk
  • mleko kokosowe

    1 szklanka
  • pasta curry

    2 łyżeczki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2 sztuki
  • pomidory

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć i osuszyć następnie natrzeć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny tak przygotowane mięso zostawić na 2-3 godzinki.
Patelnię rozgrzać i dobrze obsmażyć na niej mięso ( ma być mocno rumiane), następnie dolać mleczko kokosowe w którym rozpuścić pastę curry na mięsie ułożyć cebulę przekrojoną na pół i w taki sam sposób przekrojone pomidory ja dałam 7 pomidorków z czego 3 były zielone na wierzchu ułożyć świeże gałązki majeranku i zmniejszyć ogień pod patelnią. Mięso dusić na malutkim ogniu do miękkości i odparowania znacznej ilości płynu w trakcie duszenia tylko delikatnie potrząsać patelnią w celu uniknięcia przypalenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kd045 12.12.2015 11:52
coś przepysznego :)
iziona 10.09.2015 19:57
Były cudownie pyszne
Mniam 10.09.2015 12:24
Świetnie przygotowane mięso. W tym sosie udka musiały być przepyszne!
wwwiolka 09.09.2015 21:54
Bardzo fajne danie.
Alex_M 09.09.2015 19:48
smaczne danie :)
ania2610 09.09.2015 19:15
pyszne danie!
MałaMi89 09.09.2015 18:31
Ooo smaczne :)
mysza75 09.09.2015 17:28
bardzo fajny obiadek i kurczaczek
cukiereczek 09.09.2015 17:23
przepis na udka brzmi smacznie
Motorek 09.09.2015 17:22
Pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat