Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z papryką i boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
papryka czerwona marynowana 8 pasków
boczek parzony 2 plasterki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oregano
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z papryką i boczkiem

. Udka kurczaka dokładnie umyć, osuszyc.'Paprykę i boczek pokroic w cienkie paski o długosci około 2-3 cm Nastepnie nalezy nożem na zawnetrznej stronie udka wykonac 3 głębokie cięcia.W powstałe dziury nalezy wkładać naprzemian cienkie paseczki boczku i marynowanej papryki, Jesli mięso bardzo sie rozchodzi nozna je spiąć wykałaczkką. Natrzeć udka cienką warstwą oliwy. Wymieszać wszystkie suche przyprawy: sól, pieprz, paprykę,,przyprawe do kurczaka, oregano w misce. Gdy przyprawy się połączą natrzeć nimi dokładnie udka. Wstawić mięso do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 50 minut. Piec udka do momentu aż osiągną złotawą, chrupiącą skórkę. Od czasu do czasu można podlać udka wytapiającym się sosem.]

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.02.2016 10:47
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak