Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udka pieczone w ziołach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasola szparoagowa z bułką

fasola szparagowa
500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
50 g
margaryna
100 g

Udka

udka kurczaka całe
6 szt
cebula biała
4 szt
pieczarki
20 dag
margaryna
100 g
olej do smażenia
25 ml
czosnek ząbki
4 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w ziołach

Kroki postępowania

1
Udka umyć. Dodać do nich zioła, olej, sól, pieprz, pokrojoną cebulę i piaczarki. Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin
Krok 1 - Udka pieczone w ziołach  foto
2
Tak przygotowaną marynatę z mięsem włożyć do foli. Dodać wino, odrobinę oleju, a następnie mięso piec w piekarnikuw 180 stopniach
Krok 2 - Udka pieczone w ziołach  foto
3
W międzyczasie ugotować fasolkę szparagową.
Krok 3 - Udka pieczone w ziołach  foto
4
Mięso piec ok godziny. W między czasie gotujemy ziemniaki i roztapiamy margarynę. Roztopioną margarynę mieszamy z bułką tartą i tą polewamy fasolkę. Całość podajemy razem.
Krok 4 - Udka pieczone w ziołach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.04.2017 11:19
pyszne danie
mamusia1 20.11.2015 08:34
bardzo smaczne danie
Wacław 07.08.2015 14:04
wysmienity obiad,mniammmmmmmmm
Wacław 07.08.2015 14:02
wysmienity obiad,mniammmmmmmmm
Justi2401 07.08.2015 12:02
Uwielbiam takie udka :)
bertpvd 07.08.2015 10:49
pyszne, klasyczne danie
Karolcia12 06.08.2015 22:27
często takie robię, pychota
Misia13 06.08.2015 22:26
tez uwielbiam taki zestawik na obiad ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak