Udka pieczone w ziołach

Udka pieczone w ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Fasola szparoagowa z bułką

  • fasola szparagowa

    500 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 g
  • margaryna

    100 g

Udka

  • udka kurczaka całe

    6 szt
  • cebula biała

    4 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • margaryna

    100 g
  • olej do smażenia

    25 ml
  • czosnek ząbki

    4 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Udka pieczone w ziołach

Kroki postępowania

Krok 1 - Udka pieczone w ziołach  foto
Udka umyć. Dodać do nich zioła, olej, sól, pieprz, pokrojoną cebulę i piaczarki. Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin
Krok 2 - Udka pieczone w ziołach  foto
Tak przygotowaną marynatę z mięsem włożyć do foli. Dodać wino, odrobinę oleju, a następnie mięso piec w piekarnikuw 180 stopniach
Krok 3 - Udka pieczone w ziołach  foto
W międzyczasie ugotować fasolkę szparagową.
Krok 4 - Udka pieczone w ziołach  foto
Mięso piec ok godziny. W między czasie gotujemy ziemniaki i roztapiamy margarynę. Roztopioną margarynę mieszamy z bułką tartą i tą polewamy fasolkę. Całość podajemy razem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Ela15 01.04.2017 11:19
pyszne danie
mamusia1 20.11.2015 08:34
bardzo smaczne danie
Wacław 07.08.2015 14:04
wysmienity obiad,mniammmmmmmmm
Wacław 07.08.2015 14:02
wysmienity obiad,mniammmmmmmmm
Justi2401 07.08.2015 12:02
Uwielbiam takie udka :)
bertpvd 07.08.2015 10:49
pyszne, klasyczne danie
Karolcia12 06.08.2015 22:27
często takie robię, pychota
Misia13 06.08.2015 22:26
tez uwielbiam taki zestawik na obiad ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat