Udka pieczone drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4-5 szt
  • przyprawa do kurczaka

  • rozmaryn

  • pieprz cayenne

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka obmyć, natrzeć przyprawami. Przerzucić do rękawa do pieczenia mięs. Cebulę pokroić w półksiężyce, dorzucić do mięsa. Zamknąć rękaw i włóżyć do nagrzanego piekarnika - 180 st C. Piec około godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidia6 25.01.2013 16:39
pyszne
Amadeusz 19.01.2013 21:28
świetne pozdro ;)
Seba 13.08.2012 08:29
bardzo smaczne
olkaaa 09.04.2012 16:36
super
Ewelina38 08.03.2012 12:38
ależ mięsko.... tak ładnie zapieczone, bardzo apetyczne
cooleczka 08.02.2012 18:16
ale ładnie wygląda :)
Jaheira11 30.01.2012 22:07
ale apetycznie wygl?da- palce liza? !!
Sarenka 15.01.2012 16:41
Podoba mi się ta zrumieniona skórka!
Sarenka 15.01.2012 16:41
Podoba mi się ta zrumieniona skórka!
Sarenka 15.01.2012 16:41
Podoba mi się ta zrumieniona skórka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat