Udka kurczaka w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    3 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • mąka

    3 łyżki
  • margaryna

    10 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka kurczaka oprószyć solą, pieprzem i zrumienić na patelni na margarynie. Przełożyć do rondelka, podlać odrobiną wody, przykryć przykrywka i dusić do miękkości. Na patelni zrumienić cebulkę, dodać posiekane pieczarki, dusić 10 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać paprykę w proszku i połączyć z pieczarkami. Przyprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 15.01.2014 19:20
Coś pysznego.
Iwusia 05.12.2012 23:22
ekstra na obiad
Motorek 18.11.2012 13:15
smaczne
Iwona51 12.01.2012 00:14
pycha
manaika 12.12.2011 20:55
pyszne
MAR3STA 15.02.2011 18:59
ach te grzybki jak ja je lubię;)
Margo1 22.11.2010 20:53
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat