Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 sztuki
ser żółty 10 dag
koperek 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
czosnek ząbki 3 ząbki
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie delikatnie z każdego udka zdejmujemy skórę tak aby jej nie uszkodzić. Mięso oddzielamy od kości.
Krok 1 - Udka faszerowane foto
2
Mięso mielemy wraz z czosnkiem i cebulą.
Krok 2 - Udka faszerowane foto
3
Do zmielonego mięsa dodajemy, sól pieprz, przyprawę do kurczaka . dodajemy również starty ser i koperek.Wyrabiamy masę aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 3 - Udka faszerowane foto
4
Masę dzielimy na równe części i formujemy kule.
Krok 4 - Udka faszerowane foto
5
Skórki napełniamy mięsem tak żeby przypominały udka, skórę podwijamy pod spód.
Krok 5 - Udka faszerowane foto
6
Z papryki soli i odrobiny przyprawy do kurczaka oraz oleju robimy pastę ,którą nacieramy mięso. Udka obsmażamy na złoty kolor.
Krok 6 - Udka faszerowane foto
7
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieszemu godzinę w 170 stopniach.
Krok 7 - Udka faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 23.01.2017 15:30
wyglądają smakowicie
edytazaw89@wp 19.01.2017 19:21
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak