uda kurczaka w musztardzie miodowej z piekarnika...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka całe

    4 duże
  • miód wielokwiatowy

    4 łyżki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z ud kurczaka odciąć kawałki tłustej skóry, kuperki, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym

bez wody z podanych składników przygotować marynatę, natrzeć nią uda i schować do woreczka do lodówki na całą noc

w naczyniu żaroodpornym piec w piekarniku elektrycznym w 220 C, grzanie góra/dół bez przykrycia z 35 minut, następnie wlać wodę i pod przykryciem piec dalej 35 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu w 180C piec 10 minut

kurczak jest pyszny, chrupiący............SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 02.07.2016 11:42
pycha,takie własnie lubię
Janina 01.07.2016 16:16
Smaczne mięsko;))
Agnieszka-87-25 01.07.2016 15:36
pyszne są one

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat